Competities amateurvoetbal niet meer hervat

31 maart 2020

Beste voetballers en voetballiefhebbers,

Met het oog op de vanavond door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB helaas moeten besluiten dat de amateurvoetbalcompetities dit seizoen niet meer worden hervat. Wij als vv DEES en vv Vessem vinden het ontzettend spijtig dat onze leden en de ouders en vrijwilligers dit seizoen niet meer kunnen genieten van onze prachtige sport. Zeker nu het voorjaarszonnetje daartoe zo uitnodigt. Anderzijds: er gaat niets boven gezondheid. Dus er is geen keuze.

Geen eindstanden dit seizoen

Omdat dit seizoen de competities niet meer hervat worden, heeft de KNVB besloten dat er dit seizoen geen eindstanden komen en er dus geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekercompetities niet uitgespeeld. Het volgende seizoen, 2020/’21, start iedereen weer in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Door het niet uitspelen van de competitie is er geen eindstand op basis waarvan de KNVB vindt dat we er een eerlijke promotie/degradatie toegepast kan worden. Ze zijn van mening dat dit het meest eerlijke en heldere besluit is. En we realiseren ons dat dit voor sommige teams prettig is, voor anderen niet. Dat laatste is uiteraard zeer spijtig.

Toernooien en andere activiteiten

Gezien de genomen maatregelen zijn we ook genoodzaakt om beide Jeugdtoernooien, het Klaverblad Hemelvaarttoernooi in Wintelre en het Klaverblad Pinkstertoernooi in Vessem helaas te cancelen. Volgend seizoen zullen we samen weer zorgen voor twee gezellige jeugdvoetbaltoernooien in de Kempen, en vieren we met elkaar het 50-jarige jubileum van het Klaverblad Hemelvaarttoernooi met jullie!

Tot slot: hoewel iedereen niets liever dan de velden vol met voetbalplezier ziet, hoop ik dat iedereen begrijpt dat zolang dat niet veilig kan, dit gewoonweg geen optie is. Hoe moeilijk en jammer dat ook is. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat we de overheidsmaatregelen blijven naleven, zodat we dit virus zo snel mogelijk kunnen verslaan.

Houd afstand, Blijf gezond en let op elkaar!

Met sportieve groet,

Bestuur vv DEES en vv Vessem