DEES 1 boekt grote zege in chaotische wedstrijd tegen LSV 1

21 september 2020

Zondagmiddag half 3 was het op sportpark De Meren tijd voor de eerste competitiewedstrijd van 5e klassers DEES 1 en LSV 1. Na 5 minuten kwam DEES 1 al vroeg op voorsprong door een rake kopbal van rechtsback Joris van Hest uit een corner van Grard van de Sande. In de vijftien minuten die volgen op deze goal krijgen beide ploegen kansen. DEES 1 creëert het merendeel van deze kansen en heeft de overmacht in het balbezit. Grard van de Sande schiet in de 21e minuut van de wedstrijd de bal op een uitgestoken bovenarm van een verdediger van LSV 1. De penalty die daarop volgt wordt goed gepakt door de doelman van LSV 1. Halfweg de eerste helft begint een periode geteisterd door blessureleed. Zowel aan de zijde van DEES 1 als aan de zijde van LSV 1 moet een speler het veld middels een brancard verlaten. Bij DEES 1 valt vervolgens tien minuten voor rust ook een tweede speler geblesseerd uit. Vlak voor rust zorgt een opstootje tussen twee teamgenoten van LSV 1 ervoor dat de trainer van de club zich genoodzaakt voelt beide spelers naar de kant te halen.

Het begin van de tweede helft is slordig van beide kanten. Het spel gaat rap op en neer en beide ploegen creëren weinig. Na een kwartier in de tweede helft schiet Bart Dieker van rand zestien een bal om de keeper in de goal. Even later moet ook de laatste wissel van DEES 1 gebruikt worden om een geblesseerde speler te vervangen: beide ploegen zijn nu door hun wissels heen. LSV 1 creëert nog een paar kleine kansen maar het spel wordt gedomineerd door DEES 1. Een corner van Grard van de Sande bereikt bij de tweede paal Ruud Moeskops, deze kopt de bal terug naar Bart Dieker die makkelijk kan binnenwerken. Vlak hierna zet Grard van de Sande druk op een lange bal, die keeper krijgt de bal niet op tijd weg. Grard van de Sande snoept de bal af en schuift hem in een leeg doel binnen. Dezelfde Grard van de Sande bereikt opnieuw Ruud Moeskops uit een corner, deze kopt hem nu zelf binnen. Ook de laatste goal, vlak voor tijd, komt voort uit een corner van Grard van de Sande. De afvallende bal uit de corner komt terecht bij Youp van de Ven, de buitenspeler met de gouden linker krult de bal van rand zestien in de bovenhoek. De eerste thuiswedstrijd wordt daarmee omgezet in een 6-0 overwinning.

Ook onze tegenstander heeft een verslag van de wedstrijd geschreven. Deze is hier te vinden: https://www.vv-lsv.nl/lsv-verliest-eerste-competitie-wedstrijd. Aanstaande zondag om 14.30 treffen Dosko’32 en DEES elkaar in Duizel.