DEES 1 trekt drie punten over de streep tegen tien man van V.V. Irene 1

4 oktober 2020

DEES 1 speelde zondag 4 oktober haar derde wedstrijd in de 5e klasse C tegen nieuwkomer in deze competitie V.V. Irene 1. De 0-0 stond niet lang op het scorebord aangezien V.V. Irene 1 in de 4e minuut van de wedstrijd op voorsprong kwam. Aanvoerder Ferdy van Zon trapte de bal uit een vrije trap laag langs de muur in de rechterhoek. Het eerste kwartier wordt gekenmerkt door direct voetbal van beide kanten: lange ballen leiden vooral tot kansen aan de kant van V.V. Irene 1 waar de snelheid van Levi van Rooij goed benut wordt. In de 22e minuut wipt Rob Groenendaal, buitenspeler van V.V. Irene 1, de bal over keeper Tom van Mol. Deze toucheert de bal nog licht waardoor de bal op de paal valt. DEES 1 krijgt in de laatste 10 minuten van de eerste helft iets meer grip op het spel en creëert wat kleine kansen. Deze sterke fase leidt de goal van DEES 1 in vijf minuten voor rust. Kris Veldman trapt de bal vanaf de zijkant voor, de bal komt bij Youp van de Ven terecht en hij werkt de bal langs de keeper. 1-1 het resultaat van een weinig indrukwekkende eerste helft.

DEES 1 komt na rust scherper uit de kleedkamer: een paar niet benutte goede kansen worden gevolgd door een goed uitgespeelde goal van DEES 1 in de 52e minuut. Mitchell Toorop trapt de bal richting Rhoan van Dooren. Deze legt de bal breed op Kris Veldman die de bal onder de keeper doorschuift. Het gevaar aan de kant van V.V. Irene 1 moet voornamelijk komen van Levi van Rooij, die met zijn snelheid de DEES 1-verdediging af en toe nog eens onder druk zet. De grote kansen zijn echter voor DEES 1. Tien minuten voor tijd leidt een opstootje tussen een verdediger van DEES 1 en de ingevallen Michael Schoenmakers tot rood voor de laatstgenoemde wegens een beoogde kopstoot. Deze rode kaart wordt gevolgd door een goede countergoal van DEES 1 een minuut later. De ingevallen Bas Veldman legt de bal breed op Kris Veldman, die zijn tweede van de wedstrijd mag maken. DEES 1 maakt het in de laatste minuten nog spannend door een penalty weg te geven aan V.V. Irene 1, Owen van Lith trapt de bal onberispelijk hard langs de keeper voor 3-2. De laatste minuten zijn nog spannend maar echt grote kansen ontbreken. DEES 1 trekt de drie punten over de streep.