Passie en strijdlust helpen DEES niet aan punten tegen EDN

26 oktober 2021

Zondag 24 oktober gaat de boeken in als de zondag waarop Ruud Moeskops zijn 500e (!) wedstrijd in het eerste van vv DEES speelde. Dit prachtige jubileum kon helaas niet verfraaid worden met een goed resultaat. DEES moest uiteindelijk na 90 minuten haar meerderen erkennen in de ploeg uit Haghorst die naar 4 wedstrijden nog zonder puntverlies is.

Na enkele plechtigheden om het jubileum van DEES-man Ruud Moeskops te vieren, fluit de scheids voor het begin van de wedstrijd. DEES lijkt uit de startblokken te schieten wanneer in minuut 2 Joris van Hest, na een goede combinatie aan de rechterkant, op de keeper afloopt. Het loopt voor EDN net goed af, de keeper weet het schot nog te toucheren en de bal verdwijnt naast het doel. DEES laat zien dat het beter kan voetballen dan het afgelopen wedstrijden heeft gedaan en de wedstrijd is van een behoorlijk niveau. EDN, wat op voorhand misschien dacht aan DEES een eenvoudige tegenstander te hebben, werd zichtbaar op de proef gesteld. Hoewel het begin fel en scherp was is het toch EDN wat de eerste verandering op het scorebord schiet. Zo’n 20 minuten in de eerste helft valt de bal uit de kluts plots voor de voeten van Hein de Bresser, De Bresser ziet zijn kans schoon en plaats de bal langs de doelman. Het ongelukkige doelpunt, wat ook wel redelijk typerend is voor het seizoen van de blauw-witten, zorgt er niet voor dat DEES stopt met voetballen, beide ploegen blijven kansen creëren. Wanneer DEES een corner krijgt is het dan toch raak. Floris Franssen trapt de bal strak richting de eerste paal, de bal wordt verlengd door een EDN-hoofd en vindt zijn lot tegen de touwen. Na de 1-1 blijft de wedstrijd enerverend beide ploegen spelen aanvallend spel. Beide ploegen komen dicht bij een doelpunt, DEES via een kopbal van Thomas Tholen, EDN via een puike vrije trap van Coen van Oirschot. De kopbal gaat over de keeper, maar net naast, de vrije trap spat uiteen op de lat. Wanneer sommige spelers misschien al aan de thee denken, komt er toch nog een mentale dreun voor de thuisploeg. EDN breekt door aan de rechterkant, de bal wordt teruggetrokken en Sander van Dijck tikt de bal achter de doelman. Met een ruststand van 1-2 gaan de ploegen uiteindelijk naar binnen.

Na rust is het spel van beide kanten redelijk slordig. Beide ploegen krijgen kansen, maar weten deze niet om te zetten in doelpunten. Wanneer de wedstrijd een beetje in slaap lijkt te sussen schiet Niels van Hest EDN even klaarwakker. De invaller, die door de vele blessures in de selectie van de Wintelrenaren even uit zijn verdiende voetbalpensioen is gehaald, trapt de bal vanuit de corner direct bij de tweede paal achter de doelman van de bezoekers. Na de 2-2 blijft het een puntje van je stoel wedstrijd. 10 minuten voor tijd krijgt EDN alsnog de kans om 3 punten mee te nemen naar Haghorst. Jeroen van de Velden besluit zijn tegenspeler aan te tikken zonder dat er een bal in de buurt is en wordt van het veld gestuurd. De rode kaart is voor EDN de reden om DEES nog een keer goed onder druk te zetten. Kansen volgen elkaar redelijk rap op, maar de goal blijft uit. Uiteindelijk trekt EDN de wedstrijd toch naar zich toe. Coen van Oirschot passeert zijn tegenstander in de zestien en kan de bal tegen de touwen werken. Met de 3-2 is de wedstrijd wel af. DEES speelt misschien wel haar beste wedstrijd van dit seizoen, maar een tevens goed voetballend EDN snijdt de thuisploeg toch de pas. DEES blijft steken op 2 punten en EDN blijft ongeslagen.

Na de wedstrijd zijn er nog enkele mooie woorden over voor jubilaris Ruud Moeskops die onder luid applaus, met zijn dochter en enkele geschenken in zijn hand, het veld verlaat. Hulde voor zijn prestaties over 22 seizoenen in de selectie van DEES.