DEES in Biest-Houtakker op zoek naar eerste overwinning van het seizoen tegen SVSOS

1 november 2021

31 oktober niet alleen de dag van Halloween, maar ook de dag van de wedstrijd tussen twee blauw-witte ploegen in de 5e klasse C. Zowel DEES als SVSOS staan in de onderste helft van ranglijst en kunnen de punten dus goed gebruiken.

DEES wat nog steeds kampt met de vele blessures heeft na het succes van afgelopen week opnieuw een beroep gedaan op veteraan Niels van Hest. Na twintig minuten voetbal met wat kansen voor beide ploegen is het raak voor DEES. De ploeg die tot dan licht de overhand heeft krijgt Piet Bartels vrij aan de rechterkant van het veld, Bartels snijdt de bal goed aan en Niels van Hest kan de bal achter de keeper werken. SVSOS doet echter snel iets terug. Een ingooi bij de cornervlag van Dees wordt door een mispeer van DEES zelf voor de voeten van Kas Vingerhoets geworpen, deze hoeft de fout enkel nog af te straffen en dit doet hij keurig. 1-1 niet wat DEES er van verwacht had nadat ze op voorsprong kwamen, de ploeg wist na de gelijkmaker ook niet meer de vorm van de eerste 20 minuten op te pakken en SVSOS wist enkele keren gevaarlijk te worden. DEES komt goed weg wanneer de goal van Stan Priems niet doorgaat, omdat de scheids vlak voor de uithaal iets te enthousiast op zijn fluit blaast en daarmee het voordeel afwendt. De ploegen zoeken uiteindelijk met een 1-1 ruststand de kleedkamer op.

Tijdens de rust is het buiten erg toepasselijk weer geworden voor een 31e van oktober. Hoewel de flitsen in de lucht ontbreken ontkomt het op het veld niet aan flitsend voetbal. Na slechts een paar minuten voetballen in de tweede helft flitst DEES voorbij aan SVSOS. Een corner van DEES wordt door Thomas Tholen op de lat gekopt, in de rebound is de lange Tijn Loeffen eerder bij de bal dan zijn tegenstanders om de bal onder de lat tot doelpunt te promoveren. DEES kampte de afgelopen weken met een waslijst aan blessures, enkele van deze geblesseerde spelers beginnen nu langzaam hun weg terug te vinden in het elftal. Rhoan van Dooren (45 minuten) en Grard van de Sande (24 minuten) weten in hun return op het veld gelijk van waarde te zijn. In de 59e minuut steekt Rhoan van Dooren in de omschakeling Grard van de Sande precies op het goede moment weg. Van de Sande loopt op de keeper en werkt keurig af. DEES creëert nog enkele goede kansen en probeert de wedstrijd vroeg in het slot te gooien. Uiteindelijk lukt het Rhoan van Dooren in de 68e minuut om los te komen en wordt in de zestienmeter neergehaald voor een penalty. Van Dooren eist de bal zelf op en schiet van elf meter de bal achter de kansloze SVSOS doelman. Het laatste kwartier krijgen beide ploegen nog goede kansen. SVSOS pakt het spel op en krijgt goede kansen om de wedstrijd nog redelijk spannend te maken, maar het mag niet baten voor de thuisploeg. Uiteindelijk stapt DEES na 90 minuten, over de hele wedstrijd gezien, verdient als winnaar van het veld. De eerste overwinning van het seizoen doet het zelfvertrouwen van de ploeg uit Wintelre goed: zij zullen opnieuw resultaat proberen te behalen tegen Knegselse Boys volgende week. SVSOS mag op bezoek bij hekkensluiter De Bocht’80 en zal daar proberen weg te klimmen van de onderste plaatsen.

Het verslag van SVSOS is hier te vinden: https://www.svsos.nl/jeugd/team-svsos-1/wedstrijdverslagen/dees-loopt-na-de-rust-weg-bij-svsos_89