Wedstrijd tussen DEES en Knegselse Boys mondt uit in loopgravenoorlog op het middenveld

11 november 2021

Super Sunday op Sportpark de Meren in Wintelre waar alle ploegen een elftal van de Knegselse Boys troffen, met als afsluiter de wedstrijd tussen de twee vaandelelftallen van beide clubs.

De bal rolt nog maar net als al snel duidelijk wordt dat de mannen uit Knegsel niet zijn gekomen om behoudend te spelen. De spelers raken veelvuldig in duel en trekken daarbij hun keutel niet in. De kansen laten een tijd op zich wachten. DEES heeft in het eerste bedrijf wellicht meer de bal, maar echt gevaarlijk kan de ploeg niet worden. Een moment staan de blauw-witten even op de banken als de bal teruggelegd wordt en de keeper daarmee gepasseerd is, maar de bal wordt weggewerkt voordat een speler van de thuisploeg de bal tegen de touwen kan werken.

Na iets meer dan tien minuten spelen komt Knegsel voor het eerst gevaarlijk voor het doel. Een vrije trap een stukje over de middellijn wordt goed achter de defensie van de blauw-witten getrapt: Tim Geerts twijfelt niet en promoveert de bal met zijn hoofd tot doelpunt. Een enorme domper voor de thuisploeg die dit niet voorzien had. Heel lang kon Knegselse Boys niet genieten van de voorsprong want krap drie minuten later kan DEES iets terug doen. Rhoan van Dooren trapt de corner richting de tweede paal waar Thomas Tholen vrij staat om de bal op doel te koppen. Dit was echter nog niet zo’n makkelijke bal om binnen te werken, maar een puik geplaatste kopbal in de bovenhoek van het doel laat doelman Robin van Bree kansloos. Na de 1-1 wordt de wedstrijd steeds meer een slag op het middenveld. Beide ploegen weten niet echt kansen uit open spel te creëren en naast de beide goals komen ook de grootste kansen voort uit standaardsituaties. De ploegen sleuren de wedstrijd naar de rust en zoeken met een 1-1 ruststand de kleedkamers op.

Tweede helft breit rustig verder op het spel van de eerste helft. Er zijn weinig kansen te noteren en beklag en overtredingen nemen grip op de wedstrijd. Vooral het praten wordt door de scheidsrechter veelvuldig afgefloten. Beide ploegen lijken niet echt verder te geraken dan enkele kleine kansen. In de 65e minuut komt daar verandering in. Waar de ploeg uit Knegsel een overtreding op één van de centraal verdedigers claimt, beoordeelt de scheidsrechter het als legitiem waardoor Frank Huijbers en Rhoan van Dooren samen alleen op de keeper af lopen. Huijbers legt de bal breed op Van Dooren, maar de laatstgenoemde schiet de bal op de keeper. Beide ploegen gaan na deze kans toch iets meer forceren en krijgen zowaar nog enkele kansen uit open spel. In een fase waarin Knegselse Boys, DEES redelijk goed onder druk weet te houden is de grootste kans voor Tim Geerts. Geerts krijgt de bal op punt zestien plaatst de bal hard in de onderhoek, maar zijn schot wordt knap gepareerd door doelman Tom van Mol die snel in de korte hoek op de grond ligt om de bal uit het doel te houden. Beide ploegen krijgen in het slot nog kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar de doelpunten blijven uit. Uiteindelijk zullen beide ploegen genoegen moeten nemen met één punt in een wedstrijd die vooral gespeeld werd op het middenveld met harde duels.