vv Dees en de landelijke richtlijnen per 29 september 2020

Algemeen protocol verantwoord sporten de landelijke richtlijnen van overheid en RIVM per 29 september, 18.00 uur.

Naar aanleiding van de maatregelen die het kabinet heeft genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn er een aantal veelgestelde vragen over de gevolgen voor het amateurvoetbal.

Sportpark de meren:

• Er is geen publiek toegestaan tijdens trainingen en wedstrijden.
  • De kantine en het jeugdhome zijn op het sportpark in ieder geval gesloten tot dinsdag 20 oktober. Ook tijdens de trainingen.
  • Ga direct na een training of wedstrijd naar huis en was je handen zodra je thuiskomt met water en zeep voor minimaal 30 seconden.

Trainingen en wedstrijden:

• Als ouder mag je je kind naar een training brengen.
    Hier is halen en brengen toegestaan en betekend dat je niet komt kijken tijdens de training. Halers en brengers wachten op de parkeerplaats.
  • Gebruik douches
    Kleedkamers en douches van sportaccommodaties kunnen gebruikt worden. Het advies is om thuis te douchen. Voor 18 jaar en ouder geldt, houd hierbij de 1,5 meter afstand. Houd hierbij rekening met de richtlijn om direct na een sportactiviteit de accommodatie te verlaten;
  • Geldt de maximale samenkomst van 30 personen en 40 personen buiten ook voor het amateurvoetbal:
    Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dit betekent dus dat iedereen na afloop van de training/wedstrijd zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaat. Zij blijven dus ook niet kijken naar een andere training/wedstrijd na afloop omdat zij dan worden gezien als toeschouwers.
  • Zijn geblesseerde spelers welkom op het sportpark voor wedstrijden te bekijken
    Nee. Geblesseerde spelers nemen geen deel aan de wedstrijd en hebben geen noodzakelijke rol bij het organiseren van de wedstrijden en zijn daarom niet welkom op de sportaccommodatie

Rijden naar Jeugdwedstrijden t/m 19 jaar

• Tijdens jeugdwedstrijden mogen de ouders die rijden wel komen kijken. De rijdende ouders worden door de leiders aangewezen. Hierin de inachtneming dat het minimale aantal ouders naar de wedstrijden meegaan om de kinderen te vervoeren. ( JO11 en jonger maximaal 4 ouders/begeleiders, JO12 en ouder maximaal 6 ouders/begeleiders)
  • Wij adviseren om mondkapjes te dragen in de auto voor iedereen vanaf 12 jaar.

Voor meer informatie kijk op de website van de KNVB/Corona-Maatregelen-29-september.

Specifieke zaken die voor publiek en de sporters van toepassing zijn naast de algemene regels willen we hieronder uitlichten:
• Geen handen schudden voor of na de wedstrijd.
• Voetbal is een contactsport, maar vermijd bijvoorbeeld omhelzen na een doelpunt.
• Douchen mag, maar ook op 1,5 meter afstand (dus in kleine groepjes).
• Op de reservebank om en om plaatsnemen. Is er geen plaats genoeg, ga op de tribune zitten of langs de lijn staan (1,5 mtr).
• Bij autovervoer (bij verschillende huishoudens) is het advies om kinderen vanaf 13 jaar een mondkapje te laten dragen. Deze worden gefaciliteerd door VV Dees-VV Vessem en zitten in de tassen met wedstrijdshirts.

Voor alle niet beschreven voorkomende situaties geldt: Gebruik je gezonde verstand, acteer in de geest van de regelgeving en spreek elkaar aan als je ziet dat regels niet in acht worden genomen.