vv Dees en de landelijke richtlijnen per 5 juni

Naar aanleiding van de maatregelen die het kabinet heeft genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn er een aantal veelgestelde vragen over de gevolgen voor het amateurvoetbal.

Sportpark de meren:

• Er is geen publiek toegestaan tijdens trainingen en wedstrijden.
  • De kantine en het jeugdhome zijn op het sportpark in ieder geval gesloten tot nader bericht.
  • Ga direct na een training of wedstrijd naar huis en was je handen zodra je thuiskomt met water en zeep voor minimaal 30 seconden.

Trainingen en wedstrijden:

• Als ouder mag je je kind naar een training brengen.
    Hier is halen en brengen toegestaan en betekend dat je niet komt kijken tijdens de training. Halers en brengers tijdens de training wachten op de parkeerplaats.
  • Gebruik douches
    Kleedkamers en douches van sportaccommodaties kunnen niet gebruikt worden. Het advies is om thuis te douchen.

Rijden naar Jeugdwedstrijden t/m 19 jaar

• Tijdens jeugdwedstrijden mogen de ouders die rijden wel komen kijken. De rijdende ouders worden door de leiders aangewezen. Hierin de inachtneming dat het minimale aantal ouders naar de wedstrijden meegaan om de kinderen te vervoeren. ( JO11 en jonger maximaal 4 ouders/begeleiders, JO12 en ouder maximaal 6 ouders/begeleiders)
  • Wij adviseren om mondkapjes te dragen in de auto voor iedereen vanaf 12 jaar.

Voor meer informatie kijk op de website van de overheid.

Specifieke zaken die voor publiek en de sporters van toepassing zijn naast de algemene regels willen we hieronder uitlichten:
• Geen handen schudden voor of na de wedstrijd.
• Voetbal is een contactsport, maar vermijd bijvoorbeeld omhelzen na een doelpunt.
• Op de reservebank om en om plaatsnemen. Is er geen plaats genoeg, ga op de tribune zitten of langs de lijn staan (1,5 mtr).
• Bij autovervoer (bij verschillende huishoudens) is het advies om kinderen vanaf 13 jaar een mondkapje te laten dragen.

Voor alle niet beschreven voorkomende situaties geldt: Gebruik je gezonde verstand, acteer in de wettelijke geest van de landelijke regelgeving en spreek elkaar aan als je ziet dat regels niet in acht worden genomen.