Corona maatregelen hervatting jeugdvoetbal vv DEES – vv Vessem mei 2020

De op 21 april door het kabinet aangekondigde stappen om de coronapandemie de baas te worden, bieden het eerste lichtpuntje om het jeugdvoetbal weer op gang te brengen. In het verlengde van de voorzichtige herstart in het onderwijs, is het voor jeugd vanaf 29 april ook weer toegestaan om georganiseerd en beheersbaar te gaan sporten.

Wat betekent dit voor de jeugd van onze clubs?

De jeugd tot en met 12 jaar gaat weer 1x per week trainen vanaf dinsdag 5 mei t/m 2 juli. Met de inachtneming van extra hygiene en voorzorgsmaatregelen denken wij als clubs een goede en veilige invulling te kunnen geven aan de training voor deze groep.

Voor de groep van 13 t/m 18 jaar hebben we besloten om de trainingen nu niet te hervatten. Deze beslissing is gebaseerd op het feit dat het advies van de overheid is deze groep alleen te kunnen laten trainen met een tussenruimte van 1.5 meter.
Na overleg met een aantal trainers binnen deze leeftijdsgroep is het voor ons als clubs niet haalbaar deze maatregelen te kunnen waarborgen voor deze groep voor, tijdens en na de traingen en daarbij ook een leuke en uitdagende trainingen te kunnen aanbieden.
Daarom kiezen we als clubs ervoor nu de trainingen niet te hervatten voor de groep van 13 t/m 18 jaar. Indien de situatie het toelaat, zijn we voornemens het volgende seizoen ruim eerder te starten dan normaal voor deze groep.

Trainingsindeling jeugd t/m 12 jaar:

• Maandag – Mini’s – 18.30 – 19.30 uur
  • Dinsdag – JO8-1 en JO8-2 – 18.30-19.30 uur
  • Woensdag – JO9-1, JO9-2, JO10-1 – JO10-2 en JO11-1 18.15 -19.15 uur
  • Woensdag – JO13-1 & JO14* 19.30 – 20.30 uur
  • Donderdag – 18.15- 19.15 uur
  • Donderdag – JO13-2 19.30 – 20.30 uur

*Indien hij/zij 12 is en 13 wordt mag die komen trainen totdat die 13 is geworden.

“De Spelregels”

Vanuit de gemeente wordt de sporthervatting gecoördineerd. De Gemeente Eersel heeft strenge protocollen opgesteld die we met zijn allen moeten bewaken en waaraan we ons ten alle tijde moeten houden.
Hierin vragen we als clubs van iedereen, en vooral ook van de kinderen een verantwoordelijke houding. De trainer zorgt voor een prettige en veilige omgeving, maar zal geen politieagentje spelen.

Om de trainingen in goede en veilige banen te leiden is het niet toegestaan om als ouder of supporter te komen kijken ,of op het sportpark te komen tijdens de trainingen. Het ophalen en afzetten van uw kind op de parkeerplaats is wel toegestaan, neem hierbij ook de geldende 1.5 meter afstand en het samenscholingsverbod van maximaal 3 personen in acht.

Daarnaast is het verplicht vanuit de gemeente dat er altijd een Corona-coördinator aanwezig is op het sportpark. Dit is altijd een van de trainers. De trainer is ook het eerste aanspreekpunt voor de ouders.
Indien de trainer vragen heeft omtrent de Corona protocollen kan die contact opnemen met de club Corona-coördinator.
Voor beide clubs is Jeroen Swaanen de Corona-coördinator en hij is bereikbaar via 06-21883380.

Onderaan dit artikel staan 3 posters met de verplichte voorschriften voor de sporter, ouder en trainer. Lees deze posters goed door en bespreek deze voorschriften met je kind voor de 1e training, hiermee zorgen we samen voor een veilige omgeving voor iedereen.

Trainingslocatie

Met de eerder aangekondigde beëindiging van het voetbalseizoen, heeft de gemeente het grote onderhoud naar voren gehaald op alle velden in de gemeente. Daarom is er voor de hervatting van de trainingen, maar een beperkte ruimte. Om de veiligheid te waarborgen met deze beperkte ruimte is er gekozen om 1x ipv 2x per week te trainen. De ruimte die beschikbaar is, is aangegeven op het plaatje hieronder.

Plattegrond sportpark vv Vessem

” De Spelregels”